Sportszerek, minden ami sport

Sportszerek széles választékban.
Olcsó árakon.
Iskoláknak, Óvodáknak, Közintézményeknek, Felnőtteknek, Gyerekeknek!

Látogasd meg másik webáruházunkat: 

www.gyereksportszer.hugyereksportszer.hu

 

TOP termékek
Termékajánló
Házhozszállítás

Termék részletek


Csőhéj Polifoam 18x10 / 2 méter PRO-STAR

-16%
Csőhéj Polifoam 18x10 / 2 méter PRO-STAR
 • Csőhéj Polifoam 18x10 / 2 méter PRO-STAR
680 Ft
Akció: 570 Ft
Hőveszteségeket csökkenti és meggátolja a páralecsapódás
Könnyen méretre vágható
Gomba- és baktériumálló
A Polifoam csőhéj hőszigetelő, páralecsapódást megakadályozó és zajcsillapító képességű, zártcellás, térhálósított polietilénből készült, melynek használatával jelentős mértékű fűtési költség takarítható meg. A csőhéj könnyen méretre vágható, valamint ellenáll a gombáknak és baktériumoknak. Használata környezetbarát.
Méret: 10 mm-es falvastagság, 18 mm-es belső átmérő. Hőmérséklettűrés: -30 °C-tól +95 °C-ig.
1 cső hossza 2 méter, az ár 2 méteres csőre vonatkozik!!
 • A jelenlegi és a várhatóan növekvő energiaárak mellett egyre nagyobb jelentőséggel bír az energiamegtakarítás az építőipar, azon belül az épületgépészet területén. A korábbi, nagy élőmunkát igénylő szigetelési technikák és anyagok mellett megjelentek az új, korszerű, kevés élőmunkát igénylő, esztétikus szigetelő anyagok. Ezek között jelentős helyet vívott ki a POLIFOAM, polietilén habból készült, az igényeket fokozatosan követő termékeivel mind a hazai, mind a külhoni piacokon. A fűtéstechnikában a leggyakrabban a csőhéjakat alkalmazzák. A POLIFOAM csőhéj zárt cellaszerkezetű, jó hőszigetelő képességű, párafékező, nedvességre nem érzékeny hőszigetelő anyag. Ezen tulajdonságai mellett jó vegyszerálló képességű, rovarok, rágcsálók nem támadják meg, és a testhangok és rezgések csillapítására is alkalmas.
  Műszaki jellemzői
  Testsűrűsége 30 kg/m3, páradiffúziós tényezője 5,4x10-13, hővezetési tényezője a hőmérséklet csökkenésével javul, +10 °C-on 0,039 W/mK. Készülnek "NORMÁL" (B3) sötétszürke színű, "ÉGÉSGÁTOLT" nehezen éghető (B1) világosszürke, továbbá alumíniumfóliás kivitelben.
  A POLIFOAM csőhéjak méretsora igazodik a kereskedelmi forgalomban kapható réz és acélcsövek méretsorához. Belső átmérőjük 8-167 mm, falvastagságuk 5-10-15-20-30 mm. Nagyobb átmérőjű csővezetékek, légtechnikai vezetékek szigetelése POLIFOAM hablemezzel lehetséges.
  A melegszigeteléseknél a csővezeték megengedett hőmérséklete max.+90 °C lehet. Kültéri alkalmazás esetén - miután nem UV-álló - festéssel vagy keményhéjalással kell ellátni. Egyaránt alkalmas elő- és utószigetelésre. A csőhéj vastagságát az üzemelés körülményeinek ismeretében számítással lehet meghatározni. Az energiaadatok és amortizáció ismeretében, a gazdaságos szigetelés vastagsága is meghatározható, elkerülve az alul-, ill. túlméretezést, így a költségek optimalizálhatók.
  A fokozatosan korszerűsödő szakipar révén az épületgépészettel szemben is előtérbe kerültek az esztétikai igények, azaz a korábbi falon kívüli szerelések helyett a csővezetékek padlóban, falhoronyban történő vezetése.
  A POLIFOAM termékek új generációja a PE PLUSZ védőcső, melynek anyaga és műszaki paraméterei azonosak a csőhéjakéval, azzal a különbséggel, hogy a külső felülete kékszínű fóliakasírozással van ellátva. A csőhéj vastagsága 4 mm, belső átmérője 16, 18, 22, 27, 35 mm. Alkalmazása esetén csökken a hőveszteség, megszűnik a párakicsapódás, valamint megelőzhetők a padlószerkezetek gyors és egyenetlen felmelegedéséből származó repedések.
  A POLIFOAM csőhéjak hidegszigetelésre is alkalmasak. Hidegszigetelésről akkor beszélünk, ha a szigetelendő csővezeték által szállított közeg hőmérséklete kisebb a környezeti hőmérsékletnél, azaz a hőáramlás kívülről befelé halad. A szigetelés vastagságát a szállított közeg, a környezet hőmérséklete és relatív páratartamának ismeretében lehet meghatározni. A POLIFOAM csőhéjak a hidegszigetelés terén is kiválóan alkalmazhatók, mivel az alkalmazás alsó határa -60 °C.
  A szigetelés vastagságának helyes megválasztása mellett fontos, hogy a szigetelendő csővezeték külső átmérője a csőhéj belső átmérőjével azonos, a felhasítás lezárása pedig egyenletesen hézagmentes legyen. Így elkerülhető a csővezeték izzadása, mely a szigetelés elfagyásához, tönkremeneteléhez vezet.
 • Cikkszám
  POLI7001_60006201